Haberler

Rosatom, St. Petersburg’da Düzenlenen Rusya-Afrika Ekonomik ve İnsani Forumu’nun İkinci Zirvesi’nde En Son Teknolojilerini Tanıttı

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom, Rusya’nın St. Petersburg kentinde düzenlenen Rusya-Afrika Ekonomik ve İnsani Forumu’nun İkinci Zirvesi’nde en son teknolojilerini tanıttı.

Zirvede konuşan Rosatom Genel Müdürü Aleksey Likhachev, “Afrika için nükleer, 20 yıl içinde Afrika’daki yaşam kalitesinin, teknolojik egemenliğin ve gelişme potansiyelinin en az gezegendeki diğer kıtalar seviyesinde olması için bir sıçrama fırsatıdır” ifadelerini kullandı. 27-28 Temmuz tarihlerinde St. Petersburg’da ExpoForum Kongre ve Sergi Merkezi’nde düzenlenen etkinlik, Rusya’nın Afrika ülkeleriyle kapsamlı iş birliğini güçlendirmek amacıyla 2019 yılında düzenlenen Rusya-Afrika Zirvesi ve Ekonomik Forumu’nda başlatılan diyalogun devamı niteliğini taşıyor. Söz konusu forumun ana ortaklığını Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom üstleniyor.

Rosatom tarafından desteklenen “Afrika’nın Kalkınması için Nükleer Teknolojiler” başlıklı genel oturumda söz alan Rosatom Genel Müdürü Aleksey Likhachev, “Nükleer sanayi, uzun vadeli doğa teknolojileri ve dünyadaki nükleer oyuncular arasındaki yüksek seviyeli güven sayesinde görece istikrar adası niteliğindedir” dedi. Teknolojik egemenliğin önemine dikkati çeken Likhachev, Rosatom’un teknolojik egemenliği sağlamak için ortaklarına hem karada hem de denizde güçlü reaktörlerden küçük modüler reaktörlere kadar geniş bir yelpazede projeler sunduğunu hatırlattı. Likhachev, “Çalıştığımız her ülkeye iş birliği fırsatı da sunuyoruz ve bu fırsat, ülkelerin teknolojik egemenlik projeleri için de geçerli” dedi.

“Afrika’da çeşitlilik söz konusu ve biz, çok çeşitli teknolojik ve girişimci çözümler sunabiliriz. Bu çözümler, basit elektrik üretimi ve satışı ihtimali de dâhil olmak üzere, standart sözleşmeler ve farklı santral ortak mülkiyet planları olabilir” diyen Rosatom Genel Müdürü Aleksey Likhachev, “Buna nükleer tıp, ışınlama merkezleri, araştırma reaktörleri ve rüzgâr enerjisi gibi nükleer enerjiye yakın ve ilgili teknolojiler de dâhildir” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu